KAKAOVÉ MÁSLO
Rostlinné kakaové máslo ve formě pelet
Přečíst více
Kód produktu:
5026
Značka:
Karel Hadek
Země původu:
Česká republika
Příznaky
- Bolest zad
- Bolest svalů a kloubů
Představujeme vám
Kakaové máslo má poměrně široké využití v kuchyni. Používá se při výrobě kvalitních čokolád. Výborné je i na smažení, opékání a pečení. Výhodou je, že nepřebíjí chutě ostatních ingrediencí. Je mimořádné pro bohatý obsah vitamínu E a množství antioxidantů.
INCI: Theobroma cacao Fruit Powder
Fyzikální vlastnosti: světle žlutá hmota s typickou vůní kakaa
Bod tání: cca +33°C
Základní obsahové složky: mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina stearová (C18:0) cca 33 %, palmitová (C16:0) cca 25 %, olejová (C18:1) cca 32 %; stopové množství aminokyselin způsobuje, že toto máslo není náchylné ke žluknutí. Kakaové máslo námi nabízené má formu peciček. Zahřátím kterékoli formy kakaového másla docílíme jeho rozpuštění.
INCI: Theobroma cacao Fruit Powder
Fyzikální vlastnosti: světle žlutá hmota s typickou vůní kakaa
Bod tání: cca +33°C
Základní obsahové složky: mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina stearová (C18:0) cca 33 %, palmitová (C16:0) cca 25 %, olejová (C18:1) cca 32 %; stopové množství aminokyselin způsobuje, že toto máslo není náchylné ke žluknutí. Kakaové máslo námi nabízené má formu peciček. Zahřátím kterékoli formy kakaového másla docílíme jeho rozpuštění.
Použití
Dle vlastního uvážení používáme při přípravě, úpravě, dochucení pokrmů.
Skladování
Uvedená trvanlivost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.
Varování
Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.
Zařazeno v kategoriích
Tipy a zkušenosti
Použití mimo potravinářskou oblast: Bývá vhodné jako součást krémů především pro citlivou, suchou a zralou pokožku kvůli své nedráždivosti, po ošetření je pokožka krásně jemná. Větší množství kakaového másla v receptuře se nedoporučuje, protože způsobuje nadměrný lesk pokožky. Vzhledem k obsahu aminokyselin se používá jako stabilizátor proti oxidaci. Využití má i v péči o vlasy, může obnovit vitalitu suchých vlasů jako součást vlasových balzámů a výživných masek. Kakaové máslo rozpustíme při teplotě kolem 40 °C a můžeme používat jako jedinečný masážní „olej“. Lze modifikovat přidáním specifických éterických olejů.Potřebujete poradit?
- Po–Pá 8:00 - 15:30 h
- 371 140 900
- poradna@aromakh.cz
- Messenger
Zákazníci také zakoupili
Hodnocení
Recenze produktu
Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.