371 140 900
(8-15:30 h)

MANDLOVÝ OLEJ LZS 115 ml

Za studena lisovaný olej pro studenou kuchyni. Přečíst více
Kód produktu: h5039u
Značka: Karel Hadek
Země původu: Itálie
319 Kč
Dostupnost:
Skladem
Doručení: 2 - 3 pracovní dny

Příznaky

Aromafauna Příznaky

  • icon Zažívací obtíže
  • icon Bolesti svalů a kloubů
  • icon Alergie a atopie

Představujeme vám

Mandlový olej lisovaný za studena je vhodný především pro studenou kuchyni - přípravu salátů, dresinků a pro zjemnění jídel. Díky lehce mandlové chuti je přidáván i do sladkých pokrmů a ovocných salátů. Oproti ostatním olejům je hodně sytý, stačí ho používat v menším množství. Díky šetrnému lisování za studena obsahuje řadu prospěšných složek, vitamínů a dalších antioxidantů. Ke smažení zvolte variantu oleje lisovaného za tepla.

INCI: Prunus amygdalus dulcis Oil
Fyzikální vlastnosti: světle žlutá olejovitá kapalina, téměř bez vůně
Bod tuhnutí: cca −18 °C
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,913 g/cm³
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 71 %, linolová (C18:2) cca 21 % a palmitová (C16:0) cca 6 %; vitamíny A a E, lecitin

Použití

V kuchyni: V množství dle vlastního uvážení přidáváme do salátů, zálivek i hotových pokrmů. Hodí se pro dochucení sladkých i slaných pokrmů, které krásně zjemní. Podporuje vitalitu díky obsaženým mastným kyselinám i vitamínům.
Kosmetika: Olej je velmi jemný, nedráždivý, relativně řídký, lehce se vstřebává do pokožky. Má dobrou skluznost při masáži. Pro masáže je používán samostatně nebo jako nosné médium pro éterické oleje. Pro tento účel je opravdu excelentní. 
Bývá doporučován pro ošetření pokožky suché a citlivé, případně poškozené slunečním zářením. Snižuje podráždění, zklidňuje. Pro svoji jemnost je používán i v dětské kosmetice. Je skvělým základem pro přípravu regeneračních krémů a olejů. 
Pokožkou je poměrně dobře vstřebáván, pomáhá zvyšovat hydrataci pokožky. Index komedogenity je 2, lze jej tedy považovat za olej nekomedogenní. 
Pro zvířata: Mandlový olej je bezpečný pro zvířata jako doplnění krmiva i pro ošetřování kůže a srsti. 

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

Éterický olej CITRONELA Éterický olej CITRONELA
Éterický olej HŘEBÍČEK  Éterický olej HŘEBÍČEK  Éterický olej HŘEBÍČEK  Éterický olej HŘEBÍČEK 
MĚSÍČKOVÝ OLEJ MĚSÍČKOVÝ OLEJ MĚSÍČKOVÝ OLEJ
Éterický olej BERGAMOT  Éterický olej BERGAMOT 
Éterický olej PELARGONIE Éterický olej PELARGONIE
Éterický olej BENZOE ABSOLUE, přírodní krystaly Éterický olej BENZOE ABSOLUE, přírodní krystaly
ARGANOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS ARGANOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS ARGANOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS ARGANOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS
Éterický olej PEPŘ ČERNÝ  Éterický olej PEPŘ ČERNÝ 
Intimní balzám INTIMISS Intimní balzám INTIMISS Intimní balzám INTIMISS Intimní balzám INTIMISS
DÓZA BÍLÁ DÓZA BÍLÁ
Éterický olej BOROVICE KLEČ  Éterický olej BOROVICE KLEČ 
Éterický olej ŠALVĚJ MUŠKÁTOVÁ  Éterický olej ŠALVĚJ MUŠKÁTOVÁ 

Hodnocení

Recenze produktu

Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.

Doprava zdarma
od 1 500 Kč

Odměny pro
registrované

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice