Potřebujete poradit?

371 140 900 (8-15:30 h)

OLEJ Z ČERNÉHO KMÍNU LZS

Netradiční olej kořeněné chuti Přečíst více
Kód produktu: 5018
Značka: Karel Hadek
Země původu: Egypt
od 144 Kč

Příznaky

Představujeme vám

Olej lze přidávat do salátů i jako „koření“ na jídla. Lze s ním nahradit pepř, můžeme ho přidat také všude tam, kde používáme nové koření nebo tymián.

INCI: Nigella sativa Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: olejovitá kapalina s příjemnou, typicky kmínovou chutí
Bod tání: cca +8–12 °C
Základní obsahové složky: kyselina linolová, C18:2 (cca 55 %), kyselina olejová, C18:1 (cca 25 %), a kyselina palmitová C16:0 (cca 12 %); vitamíny E a A, éterické oleje, nezmýdelnitelné složky

Použití

Lze jej přidávat do salátů a jako „koření“ i na další jídla. Jeho dávkování je zhruba od 30 kapek (1 ml) až po jednu lžičku 3× denně.

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Tipy a zkušenosti

Použití mimo potravinářskou oblast: Velmi jemný, dobře roztíratelný i vstřebatelný, na nenasycené mastné kyseliny bohatý olej. Je vhodný jako součást přípravků na akné. Pro své silné regenerační účinky může být doporučován při spáleninách, omrzlinách, ... Olej je ideální pro suchou, šupinatou a svědivou pokožku. Použití se doporučuje k ošetřování stařeckých hyperpigmentací a jizev po chirurgických zákrocích. Přidává se do exkluzivních kosmetických přípravků. Pravidelné a dlouhodobé používání může pomoci zabraňovat předčasnému stárnutí pokožky díky obsahu kyseliny transretinolové. Bývá využíván i jako součást masážních přípravků.

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

VITAMÍN C V PRÁŠKU VITAMÍN C V PRÁŠKU
Vlasový mycí olej SEBOÖL při výskytu lupů Vlasový mycí olej SEBOÖL při výskytu lupů Vlasový mycí olej SEBOÖL při výskytu lupů Vlasový mycí olej SEBOÖL při výskytu lupů
MASTICHA CHIOS 20 gr.
Balzám HERPILAN na rty s opary Balzám HERPILAN na rty s opary Balzám HERPILAN na rty s opary
SADA PRO KRÁSNÉ RTY
Tekutý vosk na vlasy HAARETOL  Tekutý vosk na vlasy HAARETOL 
ELEUTHEROCOCCOVÝ EXTRAKT na posílení imunity ELEUTHEROCOCCOVÝ EXTRAKT na posílení imunity ELEUTHEROCOCCOVÝ EXTRAKT na posílení imunity ELEUTHEROCOCCOVÝ EXTRAKT na posílení imunity
Krémový balzám LUPISAN pro pokožku hlavy s lupy Krémový balzám LUPISAN pro pokožku hlavy s lupy
Parfém ALOE & YLANG Parfém ALOE & YLANG Parfém ALOE & YLANG
Regenerační obličejový olej YLANG YLANG pro zralou a ochablou pleť Regenerační obličejový olej YLANG YLANG pro zralou a ochablou pleť
Univerzální aroma-čistič ORANGE SANITOL Univerzální aroma-čistič ORANGE SANITOL Univerzální aroma-čistič ORANGE SANITOL
Éterický olej POMERANČ EXTRA  Éterický olej POMERANČ EXTRA  Éterický olej POMERANČ EXTRA  Éterický olej POMERANČ EXTRA 

Hodnocení

Recenze produktu

Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.

Doprava zdarma
po ČR od 1 500 Kč

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice