371 140 900
(8-15:30 h)

SVĚTLICOVÝ OLEJ LZT 1000 ml

Za tepla lisovaný olej bohatý na kyselinu linolovou. Přečíst více
Kód produktu: h5048j
Značka: AKH
Země původu: Austrálie
815 Kč
Dostupnost:
Skladem
Doručení: 2 - 3 pracovní dny

Příznaky

  • icon Trávení

Představujeme vám

Světlice barvířská je jednoletou bylinou řazenou do čeledi hvězdnicovitých, jejíž semena jsou zdrojem nutričně významného rostlinného oleje. Byla pěstována již ve starověké Mezopotámii i Egyptě. Sušené květy jsou využívány i pro ochucování a barvení potravin a pokrmů na červeno nebo na žluto, i proto je rostlina označována jako falešný šafrán.
Pěstováno je více typů. Některé varianty jsou zdrojem oleje s vysokým obsahem kyseliny olejové, jiné vynikají vysokým obsahem kyseliny linolové - a to je i případ námi nabízeného oleje. Jedná se o omega-6 nenasycenou mastnou kyselinu s velkým významem pro organismus.  
Světlicový olej lisovaný za tepla je vhodný především pro teplou kuchyni. Díky výborné snášenlivosti je velmi oblíbeným nosným olejem pro vytváření vlastních kosmetických a masážních přípravků.

INCI: Carthamus tinctorius Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: světle žlutá olejovitá kapalina
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,910-0,925 g/cm³
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kys. linolová (cca 74-85 %), kyselina olejová (cca 9-20 %), palmitová (cca 3-10 %) a stearová (cca 1-5,5 %)

Použití

V kuchyni: V množství dle vlastního uvážení použijeme při přípravě i dochucení hotových pokrmů. Je možné jej využít i pro tepelnou úpravu jídel. Pro studenou kuchyni však zvolte určitě variantu LZS (olej lisovaný za studena).
Kosmetika: Velmi snadno se vstřebává, je využitelný pro všechny typy pokožky. Olej je velmi jemný, nedráždivý, lehce se vstřebává do pokožky. Pomáhá zvyšovat její hydrataci. Index komedogenity je 0, jedná se tedy o olej nekomedogenní. Díky vysokému obsahu kyseliny linolové je skvělý pro péči o problematickou aknózní pokožku a pokožku trpící ucpanými póry. 
Má dobrou skluznost při masáži. Pro masáže je používán samostatně nebo jako nosné médium pro éterické oleje. 
Využijete jej jako skvělý nosný olej pro přidání vámi vybraných éterických olejů. Ocení jej každý typ pokožky.
Pro zvířata: Světlicový olej LZT je možné bez obav využít jako nosný olej pro aplikaci éterických olejů. Je velmi dobře snášen i citlivou pokožkou. Pro obohacení krmiva však zvolte variantu LZS (olej lisovaný za studena).

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10°C).
Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu.
Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Složky

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

Olej ALOE VERA Olej ALOE VERA
UZÁVĚR S KAPACÍ VLOŽKOU
LÉKOVKA LÉKOVKA LÉKOVKA LÉKOVKA LÉKOVKA LÉKOVKA
Éterický olej FENYKL Éterický olej FENYKL Éterický olej FENYKL
Pleťové tonikum HŘEBÍČKOVÉ pro zánětlivou pleť Pleťové tonikum HŘEBÍČKOVÉ pro zánětlivou pleť Pleťové tonikum HŘEBÍČKOVÉ pro zánětlivou pleť Pleťové tonikum HŘEBÍČKOVÉ pro zánětlivou pleť Pleťové tonikum HŘEBÍČKOVÉ pro zánětlivou pleť
JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS
Základní krém SHEA BUTTER zvláčňující s bambuckým máslem  Základní krém SHEA BUTTER zvláčňující s bambuckým máslem  Základní krém SHEA BUTTER zvláčňující s bambuckým máslem  Základní krém SHEA BUTTER zvláčňující s bambuckým máslem  Základní krém SHEA BUTTER zvláčňující s bambuckým máslem  Základní krém SHEA BUTTER zvláčňující s bambuckým máslem 
Pleťové tonikum LEVANDULOVÉ  pro citlivou pokožku Pleťové tonikum LEVANDULOVÉ  pro citlivou pokožku Pleťové tonikum LEVANDULOVÉ  pro citlivou pokožku Pleťové tonikum LEVANDULOVÉ  pro citlivou pokožku Pleťové tonikum LEVANDULOVÉ  pro citlivou pokožku
Pleťové tonikum RŮŽOVÉ pro zralou pleť Pleťové tonikum RŮŽOVÉ pro zralou pleť Pleťové tonikum RŮŽOVÉ pro zralou pleť Pleťové tonikum RŮŽOVÉ pro zralou pleť
MĚSÍČKOVÝ OLEJ MĚSÍČKOVÝ OLEJ MĚSÍČKOVÝ OLEJ
SÓJOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZT SÓJOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZT
Éterický olej HŘEBÍČEK  Éterický olej HŘEBÍČEK  Éterický olej HŘEBÍČEK  Éterický olej HŘEBÍČEK 

Hodnocení

Recenze produktu

Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.

Doprava zdarma
od 1 500 Kč

Odměny pro
registrované

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice