Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

+420 371 140 900 Po-Pá: 8-15:30 h
  1. E-shop
  2. Dermokosmetika
  3. Co mě trápí
  4. Trávení a zažívání
  5. OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ PRA 115 ml

OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ PRA 115 ml

Olej s výraznou vůní ořechů pro ozvláštnění pokrmů.
188 Kč
Vyber variantu:
  • Není skladem

Představujeme vám

Olej má široké využití třeba v orientální kuchyni. Je získávaný lisováním z upražených vlašských ořechů, proto je svou jemnnou ořechovou chutí výtečnou volbou pro dochucení a zjemnění pokrmů, k přípravě salátů a dresinků, na obilné kaše a do těstovin. Dodáte jím krásnou ořechovou vůni dezertům - vyzkoušejte jej přidat třeba do bábovky!

INCI: Juglans regia Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: světle žlutá až sytě žlutá olejovitá kapalina s typickou příjemnou ořechovitou vůní
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,924 g/m³
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina linolová (C18:2) cca 60 %, olejová (C18:1) cca 19 %, linoleová (C18:3) cca 13 %, palmitová (C16:0) cca 7 %; vitamíny E a A, lecitin

Použití

V kuchyni: Dle vlastního uvážení používáme při dochucení pokrmů, přidáváme do salátů, zálivek. Doplní stravu o mastné kyseliny, vitamíny a další antioxidanty. Dodá příjemné ořechové aroma dezertům i slaným pokrmům.
Kosmetika: Olej je velmi jemný a nedráždivý. Bývá využíván při péči o pokožku poškozenou plísňovými problémy. Může mít zvláčňující a regenerační účinky, zpomalovat stárnutí pleti. Blahodárně působí na vlasy a nehty. Je oblíbeným nosným olejem pro ředění éterických olejů, pro masáže i jiné účely. 
Je považován za nekomedogenní olej, tedy velmi vhodný také pro péči o mastnou a aknózní pokožku (index komedogenity 1 až 2).  

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Zařazeno v kategoriích

Vhodné při

Trávení
Trávení

Specifikace

Kód produktu h5043u
EAN 8592979121678
Značka Karel Hadek
Země původu Česká republika

Recenze produktu

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.