Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

+420 371 140 900 Po-Pá: 8-15:30 h
  1. E-shop
  2. Dermokosmetika
  3. Co mě trápí
  4. Jizvy a strie
  5. TAMANU OLEJ LZS 115 ml

TAMANU OLEJ LZS 115 ml

Pro intenzivní regeneraci.
402 Kč
Vyber variantu:
  • Skladem
2–⁠3 pracovní dny

  • Porovnat

Představujeme vám

Foraha, kamanu, domba, alexandrijský nebo indický vavřín, ati tree - pod všemi těmito názvy se skrývá kalaba obvejčitá (lat. Calophyllum inophyllum). Z jejích semen je získáván v kosmetice vysoce ceněný OLEJ TAMANU. V oblasti Indo-Pacifiku je tradičně používán k ošetřování kůže při různých obtížích. Nyní je díky svým nevšedním účinkům v hledáčku kosmetických a farmaceutických firem.
Semena kalaby jsou 5 až 6 týdnů sušena na slunci, následně je olej získáván lisováním za studena. Na pokožku jej využijete samostatně i ve směsích s dalšími rostlinnými oleji. Obsahuje však složky, které jej vylučují z potravinářského použití. 

INCI: Calophyllum inophyllum Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: zelená až tmavě zelená olejovitá kapalina s výrazným ořechovým až kořeněným aromatem. Při teplotách pod 20 °C může tuhnout. 
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,905-0,940 g/cm³
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kys. linolová (25-40 %), kys. olejová (20-45 %), kys. palmitová (10-20 %), kys. stearová (10-20 %) a malé procento kys. linolenové (cca 0,2 %); fytosteroly (stigmasterol, beta-sitosterol), tokoferoly a tokotrienoly, kys. kalofylová
 

Použití

V kuchyni: Nejedná se o potravinu.
Kosmetika: Dobře se vstřebává, je využitelný pro všechny typy pleti. Olej je jemný, nedráždivý. Slouží jako výborný pomocník při péči o citlivou nebo aknózní pokožku. Pomáhá zvyšovat její hydrataci. Index komedogenity má hodnotu 2, spadá tak mezi složky nekomedogenní. Je oceňován při péči o jizvy a strie. Může tak pomoci při péči o kůži s jizvami po akné. 
Tamanu olej je známý svou podporu tvorby kolagenu a GAG v podkoží - proto je skvělou a účinnou složkou anti-aging přípravků. Pevnost a zároveň elasticita pokožky může být výsledkem pravidelné péče tohoto oleje. Ze stejného důvodu se hodí také jako složka masážních přípravků. 
Pro zvířata: Silné regenerační schopnosti oceníte i při péči o citlivou a problematickou kůži zvířat - psů, koček i koní. Vždy je však potřeba zajistit, aby zvíře olej před vstřebáním neolízlo - stejně jako pro lidi, ani pro zvířata olej není jedlý.

Skladování

Uvedená trvanlivost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C).
Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Hlavní obsahové složky

  • Tamanu olej

Vhodné při

Jizvy a strie
Jizvy a strie
Popáleniny
Popáleniny
Akné
Akné

Specifikace

Kód produktu h5049u
EAN 8592979138195
Značka AKH
Země původu Vietnam

Recenze produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!