Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

+420 371 140 900 Po-Pá: 8-15:30 h
  1. E-shop
  2. Dermokosmetika
  3. Co mě trápí
  4. Nachlazení
  5. Rýma
  6. OLEJ Z ČERNÉHO KMÍNU LZS 30 ml

OLEJ Z ČERNÉHO KMÍNU LZS 30 ml

Netradiční olej kořeněné chuti.
149 Kč
Vyber variantu:
  • Skladem
2–⁠3 pracovní dny

Představujeme vám

Černý kmín je rostlina využívaná na Blízkém východě po tisíciletí, již tenkrát byl ceněn pro celou řadu prospěšných účinků prakticky na celé tělo. V Egyptě byl nalezen ve starověkých hrobkách. S klasickým kmínem tato rostlina není příbuzná, náleží totiž do čeledi pryskyřníkovitých. Známý je i pod názvem kalonji. Drobná černá semínka černuchy seté jsou zdrojem výjimečného oleje, ten je získáván lisováním za studena. Nabízená surovina je dovážena přímo z Egypta. 
Olej lze přidávat do salátů, zálivek, dresinků. Díky výrazné chuti se hodí jako „koření“ na různé slané pokrmy. Lze s ním nahradit pepř, můžeme ho přidat také všude tam, kde používáme nové koření nebo tymián. Až jej ochutnáte, jistě se z něj stane vaše oblíbená kuchyňská surovina.

INCI: Nigella sativa Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: olejovitá kapalina s příjemnou, typicky kořeněnou chutí
Bod tání: cca +8–12 °C
Základní obsahové složky: kyselina linolová, C18:2 (cca 55 %), kyselina olejová, C18:1 (cca 25 %), a kyselina palmitová C16:0 (cca 12 %); vitamíny E a A, éterické oleje, nezmýdelnitelné složky

Použití

V kuchyni: Lze jej přidávat do salátů a jako koření i na další jídla. Jeho dávkování je zhruba od 30 kapek (1 ml) až po jednu lžičku 3× denně. Za studena lisovaný olej má díky vysokému obsahu esenciální mastné kyseliny linolové a rostlinných silic vysokou nutriční hodnotu. Podpoříte jím vitalitu organismu v období vyčerpanosti a různých psychických i tělesných potíží. Skvělý je i pokud jste vystaveni zvýšené fyzické námaze. 
Kosmetika: Hodí se do přípravků pro všechny typy pleti, speciálně pro kůži náchylnou k akné a podráždění. Hodnota indexu komedogenity je 2, považujeme jej za olej nekomedogenní. Kromě mastných kyselin je za účinek oleje z černého kmínu zodpovědný i vysoký obsah silic. Tento olej je hříčkou přírody, neboť je možné jej definovat nejen jako mastný, ale současně i aromaterapeutický.
Můžeme jej aplikovat neředěný přímo na kůži např. hrudníku a zad pro podporu dýchání. Hodí se i pro zábal na vlasy. 
Pro zvířata: Výše uvedené benefity olej z černuchy poskytuje i zvířatům, je vhodný pro psy, kočky a hlavně koně pro doplnění krmiva o důležité složky. Užitečný je pro podpoření dýchacího systému. 

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Vhodné při

Kašel
Kašel
Alergie
Alergie
Dýchání
Dýchání
Rýma
Rýma
Trávení
Trávení
Zánět
Zánět
Bolest v krku a uchu
Bolest v krku a uchu

Specifikace

Kód produktu h5018z
EAN 8592979132100
Značka AKH
Země původu Egypt

Recenze produktu

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.