Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

+420 371 140 900 Po-Pá: 8-15:30 h
  1. E-shop
  2. Dermokosmetika
  3. Co mě trápí
  4. Jizvy a strie
  5. RAKYTNÍKOVÝ OLEJ LZS 215 ml

RAKYTNÍKOVÝ OLEJ LZS 215 ml

Za studena lisovaný olej potravinářské kvality.
618 Kč
Vyber variantu:
  • Skladem
2–⁠3 pracovní dny

Představujeme vám

Rakytník řešetlákový je listnatý trnitý keř známý svými malými oranžovými plody bohatými na vitamín C a další účinné složky. Určitě jste se s nimi již setkali třeba v podobě báječného sirupu, marmelády nebo pečeného čaje. Původním místem výskytu je Asie a Evropa (od severských států po Španělsko). Tradičně byl pro své široké spektrum účinků využíván v oblastech Mongolska a Sibiře. 
Z dužiny této peckovice je za studena lisovaný speciální olej bez kosmetických a potravinových alergenů. Nabízený olej je potravinářské kvality, je však i skvělou kosmetickou surovinou.
Svoje pozitiva předvede ve studené kuchyni. Obohatíte jím stravu o mnoho užitečných a prospěšných antioxidantů, o vitamíny A, D, E, K, beta-karoten, mastné kyseliny z řad omega-3, 6, 9. Je také zdrojem vzácné omega-7 mastné kyseliny. Tento olej není vhodný pro tepelnou úpravu pokrmů, ke smažení a vaření zvolte variantu jiného oleje lisovaného za tepla. 

INCI: Hippophae rhamnoides Fruit Oil
Fyzikální vlastnosti: oranžová až rudá olejovitá kapalina typické vůně
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,900-0,940 g/cm³
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kys. linolová (cca 30 až 60 %), kyselina olejová (přes 15 %), linolenová (do 10 %), palmitová (cca 5 až 20 %) a stearová (méně než 9 %), kys. plamitoolejová, lykopeny, flavonoidy

Použití

V kuchyni: Vhodná dávka pro obohacení stravy je čajová lžička 2 až 3x denně. V množství dle vlastního uvážení přidejte do salátů. Podporuje vitalitu díky obsaženým mastným kyselinám i vitamínům.
Kosmetika: Velmi snadno se vstřebává, je využitelný pro všechny typy pokožky. Pomáhá zvyšovat její hydrataci. Index komedogenity má hodnotu 1, jedná se tedy o olej nekomedogenní. Díky vysokému obsahu kyseliny linolové je skvělý při svědivosti, pro péči o problematickou aknózní pokožku a pokožku trpící ucpanými póry.
Má regenerační efekt. Díky obsahu antioxidantů, ale i vitamínu A a beta-karotenu je cennou složkou při anti-aging péči a při ošetření zralé pokožky. Podporuje udržení opálení. Hodí se k ošetření a masáži zhojených jizev. 
Dodává sílu a zářivost vašim vlasům. Pro tento účel je vhodné jej přidávat do stravy, zároveň z něj vytvoříte i skvělý vlasový zábal. 

Pro zvířata: Rakytníkový olej je prospěšný a bezpečný pro obohacení krmiva psů, koček i koní. Jeho příjem se odrazí v celková vitalitě zvířete, jeho výkonech i kvalitě srsti. Podporuje trávení a imunitu. Je oblíbený při péči o popraskané tlapky. 

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10°C).
Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu.
Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Specifikace

Kód produktu h5050v
EAN 8592979131752
Značka AKH
Země původu Německo

Recenze produktu

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.