Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

+420 371 140 900 Po-Pá: 8-15:30 h
  1. E-shop
  2. Dermokosmetika
  3. Co mě trápí
  4. DÝŇOVÝ OLEJ 115 ml

DÝŇOVÝ OLEJ 115 ml

Chutný olej s vůní pražených oříšků.
263 Kč
Vyber variantu:
  • Skladem
2–⁠3 pracovní dny

  • Porovnat

Představujeme vám

Olej má široké využití ve zdravé kuchyni. Má chuť po pražených oříšcích, je výborný do salátů a hodí se nejen do slaných, ale i do sladkých pokrmů. Olej lisovaný za studena obsahuje vysoké množství antioxidantů, obzvláště ceněn je také pro vysoký obsah zinku a selenu, nenasycených mastných kyselin a jodu. Získává se lisováním semen tykve obecné. 

INCI: Cucurbita pepo Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: tmavě červenohnědá olejovitá kapalina s typickou vůní jader
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,920 g/cm³
Základní obsahové složky: nenasycené mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina linolová (C18:2) cca 49 %, olejová (C18:1) cca 33 %; nasycené mastné kyseliny - palmitová (C16:0) cca 11 %; vitamíny (vitamín E: 80–600 mg/kg), fytosterol, lecitin, selen, organicky vázaný zinek

Použití

V kuchyni: Dýňový olej je výborné dietetikum. Dle vlastní chuti jej použijte do slaných i sladkých pokrmů. Využijete jej zejména při dochucování salátů, zálivek, dresinků, sýrů, kaší i masa. Není vhodný ke smažení, přepaluje se. Celkově podpoří vitalitu organismu, obsažené vitamíny působí antioxidačně. I díky obsahu zinku a esenciálním nenasyceným mastným kyselinám je nápomocný při řadě kožních nepříjemností.
Kosmetika: Podporuje obnovu pokožky. Jedná se o nekomedogenní olej (index 2) vhodný pro mastnou a zralou pleť. Je skvělým nosným olejem pro éterické oleje. Přidává se do kosmetických a masážních přípravků. Může pomoci zklidňovat, zjemňovat pokožku, přispívá její regeneraci. Zkuste jej jako základ pro vlasové zábaly proti padání vlasů. Při potížích s lámavostí nehtů jím lze potírat nehtová lůžka.
Pro zvířata: Olej má řadu prospěšných složek, které jsou důležité i pro zvířata. Lze jej proto použít při přípravě krmení. 

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Zařazeno v kategoriích

Vhodné při

Infekce
Infekce
Trávení
Trávení
Zánět
Zánět

Specifikace

Kód produktu h5004u
EAN 8592979118197
Značka Karel Hadek
Země původu Evropská unie

Recenze produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!