Potřebujete poradit?

371 140 900 (8-15:30 h)

SLUNEČNICOVÝ OLEJ LZS 500 ml

Rostlinný olej s širokým využitím, lisovaný za studena Přečíst více
Kód produktu: h5015i
Produktové číslo: 8592979118579
Značka: Karel Hadek
Země původu: Česká republika
229 Kč
Dostupnost:
Skladem
Doručení: 2 - 3 pracovní dny

Příznaky

  • icon Trávení

Představujeme vám

Olej neutrální chuti a vůně, nejvíce bývá využíván ve studené kuchyni k přípravě majonéz, marinád nebo salátových zálivek. Je bohatý na vitamín E, který je známý svými antioxidačními účinky a zaručuje stabilitu oleje – nežlukne tak rychle.

INCI: Helianthus anuus Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: sytě žlutá olejovitá kapalina s charakteristickou vůní po slunečnicových semenech
Bod tuhnutí: cca −17 °C
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,921 g/cm³
Základní obsahové složky: nenasycené mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina alfa a beta-linolová (C18:2) cca 70 %, olejová (C18:1) cca 18 %; vitamíny, karotenoidy a lecitin

Použití

Dle vlastního uvážení používáme při úpravě, dochucení pokrmů, přidáváme do salátů, zálivek.

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Tipy a zkušenosti

Použití mimo potravinářskou oblast: Olej se přidává do kosmetických a masážních přípravků v koncentraci do 20 %. Pro suchou a zralou pokožku je vhodné jej míchat s mastnějšími oleji. Ve větším množství při dlouhodobém použití může vysušovat pokožku, způsobuje snižování tvorby vlastních kožních tuků. Olej vysychá. Obsahuje vysoké množství vitamínu E a nenasycených mastných kyselin, proto je vhodným prostředkem k ošetření pleti problematické a aknózní. Dobře se míchá s ostatními rostlinnými oleji a tvoří základ mnoha masážních a kosmetických přípravků.

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

UZÁVĚR S KAPACÍ VLOŽKOU
LÉKOVKY LÉKOVKY LÉKOVKY LÉKOVKY LÉKOVKY LÉKOVKY
Éterický olej EUKALYPTUS KOALA  Éterický olej EUKALYPTUS KOALA 
Éterický olej POMERANČ  Éterický olej POMERANČ  Éterický olej POMERANČ  Éterický olej POMERANČ 
MANDLOVÝ OLEJ LZT MANDLOVÝ OLEJ LZT
LÁHEV PLAST
Lecitinová emulze LECINOS na ošetření nosní sliznice
Exkluzivní éterický olej  MODRÝ CYPŘIŠ Exkluzivní éterický olej  MODRÝ CYPŘIŠ
Intimní balzám PRESHEA při onemocnění HPV Intimní balzám PRESHEA při onemocnění HPV Intimní balzám PRESHEA při onemocnění HPV
ZUBNÍ OLEJ ZE 7 BYLIN k péči o zuby při parodontóze ZUBNÍ OLEJ ZE 7 BYLIN k péči o zuby při parodontóze ZUBNÍ OLEJ ZE 7 BYLIN k péči o zuby při parodontóze ZUBNÍ OLEJ ZE 7 BYLIN k péči o zuby při parodontóze
BAMBUCKÉ  MÁSLO BAMBUCKÉ  MÁSLO BAMBUCKÉ  MÁSLO BAMBUCKÉ  MÁSLO
OLIVOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS OLIVOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS OLIVOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS

Hodnocení

Recenze produktu

Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.

Doprava zdarma
po ČR od 1 500 Kč

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice