Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

+420 371 140 900 Po-Pá: 8-15:30 h
  1. E-shop
  2. Dermokosmetika
  3. Co mě trápí
  4. AMARANTOVÝ OLEJ LZS 215 ml
Doprava zdarma

AMARANTOVÝ OLEJ LZS 215 ml

Olej s významným obsahem antioxidantů.
1 800 Kč
Vyber variantu:
  • Není skladem

Představujeme vám

Amarant (laskavec) je jednou z nejstarších kulturních plodin. Byl pěstován již původními obyvateli Jižní Ameriky, i proto je nazýván "zlato Inků". Poskytuje nutričně vysoce ceněná semena s vysokým obsahem bílkovin, neobsahují lepek. Lisováním za studena je získáván speciální olej bohatý na nenasycené mastné kyseliny. Zásadní je vysoký obsah skvalenu, který má blahodárný vliv na celý organismus. Obsahuje také vitamíny E a D, lecitiny a řadu stopových prvků (hořčík, vápník). Olej používaný do studené kuchyně - zejména při přípravě salátů a dresinků. Díky obsahu antioxidantů má kromě oblasti kulinářství široké využití i v kosmetice. 

INCI:  Amaranthus spinosus Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: žlutá olejovitá kapalina, nepříjemné, jakoby zatuchlé vůně, desodo­rované druhy oleje prakticky bez vůně
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,915 g/cm³
Základní obsahové složky: nenasycené mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina linolová (C18 : 2) cca 45 %, kyselina olejová (C18 : 1) cca 24 %; nasycené mastné kyseliny – kyse­lina palmitová (C16 : 0) cca 19 %, kyselina stearová (C18 : 0) cca 3 %; skvalen 5 až 8 %, vitamín E, lecitin

Použití

V kuchyni: Doplní stravu o vitamíny, další antioxidanty, lecitiny a skvalen, poskytuje důležité nenasycené mastné kyseliny. Jeho zařazením do jídelníčku prospějete celému organismu. 
Kosmetika: Olej vykazuje dobrou roztíratelnost, vstřebatelnost. Vhodný je pro zralou a suchou pokožku, pomáhá udržet hydrataci. Vzhledem k jemnosti jej lze doporučit i k použití u dětí. Bývá doporučován pro péči o pokožku s výskytem kožních problémů. Je známý pro své protizánětlivé účinky, které lze posílit přidáním vhodných éterických olejů. Může napomáhat ke zklidnění podrážděné a zánětlivé pokožky a působit jako silný antioxidant a hydratant. Také je vhodný do regeneračních a masážních olejů či regeneračních krémů. Oblíbená je kombinace s oleji z ANDSKÉ RŮŽE, BRUTNÁKU a PUPALKY, zejména v rámci péče o stárnoucí a povadlou pokožku. Pomáhá proti vráskám a omezuje tvotbu stařeckých hyperpigmentací.
Čím prospívá uvedený skvalen? Jedná se o přírodní hydratační složku. Je důležitou přirozenou součástí kožního mazu, jeho produkce se ale s věkem snižuje. Proto je amarantový olej výborný do anti-aging přípravků. Jeho komedogenní index dosahuje hodnoty 2, je tedy nekomedogenní a nepodporuje ucpávání pórů. Vyhovuje i pokožce trpící akné. 
Pro zvířata: Je skvělým doplnění stravy zvířat, jeho složení má podporující vliv na organismus a kvalitu srsti. Tento vysoce kvalitní olej může být přidáván do krmení psů, koček i dalších druhů. Poskytuje řadu benefitů. Limitující je v tomto směru bohužel jeho cena. 

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Zařazeno v kategoriích

Vhodné při

Infekce
Infekce
Trávení
Trávení
Zánět
Zánět

Specifikace

Kód produktu h5040v
EAN 8592979121609
Značka AKH
Země původu Česká republika

Recenze produktu

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.