Potřebujete poradit?

371 140 900 (8-15:30 h)

ARGANOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ 30 ml

Rostlinný olej s jemným oříškovým aromatem Přečíst více
Kód produktu: h5041z
Produktové číslo: 8592979132025
Značka: Karel Hadek
Země původu: Česká republika
134 Kč
Dostupnost:
Skladem
Doručení: 2 - 3 pracovní dny

Příznaky

  • icon Infekce
  • icon Zánět
  • icon Trávení

Představujeme vám

Olej vhodný do salátů, na dochucení pomazánek ale i masa. Je součástí tradiční marocké kuchyně. Pro jeho silné regenerační, protizánětlivé a antibakteriální účinky je názýván tekutým nebo marockým zlatem. Berbeři používají arganový olej po celá staletí při vaření, léčení i ke kosmetickým účelům.

INCI: Argania spinosa Kernel Oil
Fyzikální vlastnosti: Světle žlutá olejovitá kapalina slabé, ale typické vůně
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,913 g/cm³
Základní obsahové složky: nenasycené mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina lino­lová (C18:2) cca 34 %, kyselina olejová (C18:1) cca 47 %; nasycené mastné kyseliny – kyselina palmitová (C16:0) cca 13 %, kyselina stearová (C18:0) cca 6 %; vitamín E, F, fytosteroly, karotenoidy

Použití

Obsahuje 80 % esenciálních nenasycených mastných kyselin, především omega-9 a omega-6, které jsou nenahraditelné pro růst, zdravý vývoj člověka a mozkovou činnost. Obsahuje karotenoidy, fytosteroly a skvalen, který brání nadby­tečné tvorbě cholesterolu. Je vhodný pro diabetiky, posiluje imunitní systém a příznivě působí na kůži i vlasy.

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Tipy a zkušenosti

Použití mimo potravinářskou oblast: Olej vykazuje dobrou roztíratelnost, vstřebatelnost. Vhodný je pro zralou, suchou pokožku. Bývá doporučován pro péči o pokožku s výskytem kožních problémů. Je známý pro své protizánětlivé účinky, které lze posílit přidáním vhodných éterických olejů. Může napomáhat k uklidnění podrážděné a zánětlivé pokožky. Vhodný je do regeneračních olejů, krémů či masážních olejů. Ideální je kombinace s oleji z ANDSKÉ RŮŽE, BRUTNÁKU nebo PUPALKY. Vzhledem k jemnosti jej lze doporučit i k použití u dětí.

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

ZUBNÍ OLEJ ZE 7 BYLIN k péči o zuby při parodontóze ZUBNÍ OLEJ ZE 7 BYLIN k péči o zuby při parodontóze ZUBNÍ OLEJ ZE 7 BYLIN k péči o zuby při parodontóze ZUBNÍ OLEJ ZE 7 BYLIN k péči o zuby při parodontóze
7 %
Balzám LYMPHA-PACK W/O zábal pro unavené a oteklé nohy Balzám LYMPHA-PACK W/O zábal pro unavené a oteklé nohy Balzám LYMPHA-PACK W/O zábal pro unavené a oteklé nohy Balzám LYMPHA-PACK W/O zábal pro unavené a oteklé nohy Balzám LYMPHA-PACK W/O zábal pro unavené a oteklé nohy
7 %
KAŠTANOVÝ OLEJ KAŠTANOVÝ OLEJ KAŠTANOVÝ OLEJ
MĚSÍČKOVÝ OLEJ MĚSÍČKOVÝ OLEJ MĚSÍČKOVÝ OLEJ
Éterický olej BERGAMOT  Éterický olej BERGAMOT 
7 %
Éterický olej PELARGONIE Éterický olej PELARGONIE
7 %
Éterický olej BENZOE ABSOLUE, přírodní krystaly Éterický olej BENZOE ABSOLUE, přírodní krystaly
7 %
Éterický olej PEPŘ ČERNÝ  Éterický olej PEPŘ ČERNÝ 
7 %
Intimní balzám INTIMISS Intimní balzám INTIMISS Intimní balzám INTIMISS Intimní balzám INTIMISS
7 %
DÓZA BÍLÁ DÓZA BÍLÁ
Éterický olej BOROVICE KLEČ  Éterický olej BOROVICE KLEČ 
7 %
Éterický olej ŠALVĚJ MUŠKÁTOVÁ  Éterický olej ŠALVĚJ MUŠKÁTOVÁ 
7 %

Hodnocení

Recenze produktu

26.01.2022
Jedním slovem skvělý olej na zralou pleť se sklonem k hlubším vráskám

Doprava zdarma
po ČR od 1 500 Kč

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice