Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Kardamom je jedním z nejstarších koření a patří po šafránu a vanilce k nejdražším kořením na světě. Často se mu přezdívá „královna chuti“. Roste planě v Kardamomských horách v Indii, které podle tohoto koření byly pojmenovány. Semínka kardamomu dodávají báječnou chuť jídlu. Jejich žvýkání přispívá k osvěžení dechu.
V kuchyni je vhodný k přidání do polévek, rýže, kari omáček, k masu i do fazolí, ale také do sladkých dezertů, likérů a zmrzlin. Bývá součástí směsí koření se zázvorem a kurkumou, se skořicí, hřebíčkem a pepřem. Ve Skandinávii se o Vánocích semena přidávají do svařeného vína a v Egyptě se drtí do kávy. Mlít by se měla až těsně před použitím, jinak ztratí své aroma.
Obsah pouze pro registrované
Získejte všechny výhody členství
% Slevy pouze pro registrované
Dárky k objednávkám pouze pro registrované členy
Exkluzivní obsah blogu
Neztrácíte čas zadáváním kontaktních a doručovacích údajů
Získáte přehled o svých objednávkách
Můžete kdykoliv změnit své přihlášení k odběru novinek
Tištěný časopis Aromaterapie
Zajímá vás více informací?
Přečtěte si o účincích této rostliny na náš organismus.