Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

+420 371 140 900 Po-Pá: 8-15:30 h
  1. E-shop
  2. Dermokosmetika
  3. Co mě trápí
  4. KAKAOVÉ MÁSLO 100 g

KAKAOVÉ MÁSLO 100 g

Rostlinné kakaové máslo ve formě pelet.
204 Kč
Vyber variantu:
  • Skladem
2–⁠3 pracovní dny

  • Porovnat

Představujeme vám

Kakaové máslo je získáváno zpracování kakaových bobů, plodů kakaovníku. V historii byly kakaové boby tak ceněné, že sloužily i jako platidlo. Původ má tato rostlina v tropických oblastech Jižní a Střední Ameriky. Po fermentaci jsou boby namlety na hustou hmotu, ze které je lisováním odděleno máslo, zbytek tvoří kakaový prášek. 
Naše kakaové máslo má potravinářskou kvalitu. Používá se při výrobě kvalitních čokolád. Výborné je i na smažení, opékání a pečení. Výhodou je, že nepřebíjí chutě ostatních ingrediencí. Je mimořádné pro bohatý obsah vitamínu E a množství antioxidantů, proto má výbornou stabilitu a dlouhou trvanlivost. Stále oblíbenější je i jeho využití v oblasti kosmetiky. 

INCI: Theobroma cacao Seed Butter
Fyzikální vlastnosti: světle žlutá hmota s typickou vůní kakaa
Bod tání: cca +33°C
Základní obsahové složky: mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina stearová (C18:0) cca 33 %, palmitová (C16:0) cca 25 %, olejová (C18:1) cca 32 %; stopové množství aminokyselin způsobuje, že toto máslo není náchylné ke žluknutí
Kakaové máslo námi nabízené má formu peciček. Zahřátím kterékoli formy kakaového másla docílíme jeho rozpuštění.

Použití

V kuchyni: Kakaové máslo se hodí všude tam, kde toužíte vykouzlit jemnou čokoládovou chuť. Dezerty, sušenky, nutela, sladké pokrmy, brownies, to jsou recepty, kde má kakaové aroma určitě své místo. 
Kosmetika: Je vhodné jako součást krémů a balzámů především pro citlivou, suchou a zralou pokožku, po ošetření je pokožka krásně jemná. Hodí se i do balzámů na rty. Větší množství kakaového másla v receptuře se nedoporučuje, protože způsobuje nadměrný lesk pokožky. Máslo má výbornou snášenlivost. Vzhledem k obsahu aminokyselin se používá jako stabilizátor proti oxidaci. Využití má i v péči o vlasy, může obnovit vitalitu suchých vlasů jako součást vlasových balzámů a výživných masek.
Kakaové máslo rozpustíme při teplotě kolem 33-35 °C, získáte tak velmi příjemný a jedinečný masážní „olej“. Obohaťte jej přidáním vámi vybraných éterických olejů a prohlubte účinek masáže. 
Jedná se o komedogenní tuk s hodnotou komedogenního indexu 4. Při častém použití samostatného másla tedy u mastné pokožky existuje riziko ucpaných pórů a zhoršení stavu pleti. 
Pro zvířata: Kakaové máslo není v rámci péče o zvířata využíváno. Možná víte, že pro psy je nebezpečné, pokud by snědli čokoládu. Je to kvůli obsahu theobrominu, který psi neumí metabolizovat. Proto nepoužívejte do krmiva ani kakaové máslo, které tuto látku taktéž obsahuje. 

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Vhodné při

Bolest svalů a kloubů
Bolest svalů a kloubů
Bolest zad
Bolest zad

Specifikace

Kód produktu h5026e
EAN 8592979119002
Značka Karel Hadek
Země původu Česká republika

Recenze produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!