371 140 900
(8-15:30 h)

MAKADAMIOVÝ OLEJ LZS 215 ml

Delikátní olej s jemnou oříškovou chutí. Přečíst více
Kód produktu: h5007v
Značka: Karel Hadek
Země původu: Česká republika
309 Kč
Dostupnost:
Skladem
Doručení: 2 - 3 pracovní dny

Příznaky

  • icon Trávení

Představujeme vám

Olej má příjemnou oříškovou vůni a chuť. Makadámie - rostlina, ze které pochází, má původ v Austrálii, kde je tradičně využívána. Jedná se o olej lisovaný za studena vhodný pro studenou kuchyni do salátů, zálivek, pomazánek. Své místo má ale i v kosmetice, zejména se hodí do anti-aging přípravků a pro péči o pleť po menopauze. 

INCI: Macadamia ternifolia Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: bezbarvá až slabě žlutá olejovitá kapalina s charakteristickou vůní
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,913 g/cm³
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 58 %, palmitoolejová (C16:1) cca 22 %, palmitová (C16:0) cca 8 %, linolová (C18:2) cca 4 %; vitamíny E a A

Použití

V kuchyni: Dle vlastního uvážení přidáváme do salátů, zálivek i hotových pokrmů. Makadamiový olej je výborný pro studenou kuchyni, dochucování a ozvláštnění jídel. Hodí se k rybám a mořským plodů, do majonézy i polévek. Oceníte jej ale i ve sladkých dezertech. Je bohatým zdrojem selenu a zinku a nenasycených mastných kyselin.
Kosmetika: Pro svou jemnost a nedráždivost je možné jej použít pro dětskou pokožku. Hlavní je ale jeho úloha v péči o strárnoucí pokožku po menopauze. Pokožku krásně zjemní, zejména díky vysokému obsahu kyseliny palmitoolejové. Jeho komedogenní index má hodnotu 2 až 3. Dobře se roztírá, na kůži nechává lehce mastný pocit. Je využídán jako náhrada dříve velmi oblíbeného norkového oleje. Olej je vhodný jako součást kosmetických a masážních přípravků. Hodí se pro vlasové zábaly. 
Pro zvířata: Pro svou jemnost je vhodný i pro použití u zvířat. Je součástí přípravků pro péči o nekvalitní a poničenou srst nebo o srst namáhanou častým mytím šampóny a nešetrnou kosmetikou. 

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

MANDLOVÝ OLEJ LZS MANDLOVÝ OLEJ LZS MANDLOVÝ OLEJ LZS MANDLOVÝ OLEJ LZS
OLEJ Z JADER HROZNŮ LZT OLEJ Z JADER HROZNŮ LZT OLEJ Z JADER HROZNŮ LZT
Pleťová voda RŮŽOVÁ pro zralou pleť Pleťová voda RŮŽOVÁ pro zralou pleť Pleťová voda RŮŽOVÁ pro zralou pleť Pleťová voda RŮŽOVÁ pro zralou pleť Pleťová voda RŮŽOVÁ pro zralou pleť
KANOLOVÝ OLEJ LZT KANOLOVÝ OLEJ LZT KANOLOVÝ OLEJ LZT
FRESHNESS - osvěžovač vzduchu FRESHNESS - osvěžovač vzduchu
VIROSALK - osvěžovač vzduchu
Koupelový olej MEDUŇKOVÝ se silným uklidňujícím účinkem Koupelový olej MEDUŇKOVÝ se silným uklidňujícím účinkem Koupelový olej MEDUŇKOVÝ se silným uklidňujícím účinkem Koupelový olej MEDUŇKOVÝ se silným uklidňujícím účinkem
PIPETY PIPETY PIPETY PIPETY PIPETY PIPETY
Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla
JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS
Hydrofilní olej HY - NEUTRÁLNÍ na odličování přecitlivělé pleti Hydrofilní olej HY - NEUTRÁLNÍ na odličování přecitlivělé pleti Hydrofilní olej HY - NEUTRÁLNÍ na odličování přecitlivělé pleti Hydrofilní olej HY - NEUTRÁLNÍ na odličování přecitlivělé pleti Hydrofilní olej HY - NEUTRÁLNÍ na odličování přecitlivělé pleti
MANDLOVÝ OLEJ LZT MANDLOVÝ OLEJ LZT

Hodnocení

Recenze produktu

Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.

Doprava zdarma
od 1 500 Kč

Odměny pro
registrované

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice