Potřebujete poradit?

371 140 900 (8-15:30 h)

MAKADAMIOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS

Delikátní olej s jemnou oříškovou chutí Přečíst více
Kód produktu: 5007
Značka: Karel Hadek
Země původu: Jižní Afrika
od 207 Kč

Příznaky

  • icon Trávení

Představujeme vám

Olej má příjemnou oříškovou vůni a chuť. Rostlina, ze které pochází, má původ v Austrálii, kde je již tradičně po dlouhou dobu využívána.
Olej je vhodný pro studenou kuchyni do salátů, zálivek, pomazánek.

INCI: Macadamia ternifolia Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: bezbarvá až slabě žlutá olejovitá kapalina s charakteristickou vůní.
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,913 g/cm³
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 58 %, palmitolejová (C16:1) cca 22 %, palmitová (C16:0) cca 8 %, linolová (C18:2) cca 4 %; vitamíny E a A

Použití

Dle vlastního uvážení přidáváme do salátů, zálivek i hotových pokrmů.

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Tipy a zkušenosti

Použití mimo potravinářskou oblast: Velmi jemný olej, který je díky svému složení rychle vstřebáván pokožkou a vyznačuje se vynikající roztíratelností. Svým složením podporuje správnou tvorbu kožního mazu. Olej je vhodný jako součást kosmetických a masážních přípravků. Bývá používán jako základ pro vlasové zábaly, dodává vlasům měkkost a lesk. Makadamiový olej je díky svým vlastnostem stále více používán jako náhražka živočišného norkového oleje. Lze jej použít na suchou, stárnoucí, ale i dětskou pokožku.

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

MANDLOVÝ OLEJ LZS MANDLOVÝ OLEJ LZS MANDLOVÝ OLEJ LZS MANDLOVÝ OLEJ LZS
OLEJ Z JADER HROZNŮ LZT OLEJ Z JADER HROZNŮ LZT OLEJ Z JADER HROZNŮ LZT
Akce
Pleťová voda RŮŽOVÁ pro zralou pleť Pleťová voda RŮŽOVÁ pro zralou pleť Pleťová voda RŮŽOVÁ pro zralou pleť Pleťová voda RŮŽOVÁ pro zralou pleť Pleťová voda RŮŽOVÁ pro zralou pleť
KANOLOVÝ OLEJ LZT KANOLOVÝ OLEJ LZT KANOLOVÝ OLEJ LZT
FRESHNESS - osvěžovač vzduchu FRESHNESS - osvěžovač vzduchu
VIROSALK - osvěžovač vzduchu
Koupelový olej MEDUŇKOVÝ se silným uklidňujícím účinkem Koupelový olej MEDUŇKOVÝ se silným uklidňujícím účinkem Koupelový olej MEDUŇKOVÝ se silným uklidňujícím účinkem Koupelový olej MEDUŇKOVÝ se silným uklidňujícím účinkem
PIPETY PIPETY PIPETY PIPETY PIPETY PIPETY
Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla Základní krém DERMISOFT pro pokožku celého těla
JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS
Hydrofilní olej HY - NEUTRÁLNÍ na odličování přecitlivělé pleti Hydrofilní olej HY - NEUTRÁLNÍ na odličování přecitlivělé pleti Hydrofilní olej HY - NEUTRÁLNÍ na odličování přecitlivělé pleti Hydrofilní olej HY - NEUTRÁLNÍ na odličování přecitlivělé pleti Hydrofilní olej HY - NEUTRÁLNÍ na odličování přecitlivělé pleti
MANDLOVÝ OLEJ LZT MANDLOVÝ OLEJ LZT

Hodnocení

Recenze produktu

Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.

Doprava zdarma
po ČR od 1 500 Kč

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice