Potřebujete poradit?

371 140 900 (8-15:30 h)

OLEJ Z PŠENIČNÝCH KLÍČKŮ LZS

Olej s významným obsahem vitamínů a lecitinů Přečíst více
Kód produktu: 5020
Značka: Karel Hadek
Země původu: USA
od 290 Kč

Příznaky

  • icon Trávení

Představujeme vám

Pšenice je celosvětově pěstovaná plodina s dlouhou historií. Víte, že je zdrojem i pro rostlinný olej vysoce ceněný v potravinářství i kosmetice? Vyrábí se lisováním za studena, aby byla zachována účinnost všech obsažených složek. Ve studené kuchyni jej lze využít do salátů, na obilné kaše nebo k omaštění, dochucení a zjemnění jakéhokoli pokrmu. Obsahuje omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny a velké množství lecitinů. 

INCI: Triticum vulgare Germ Oil
Fyzikální vlastnosti: žlutohnědá, medově olejovitá kapalina s typickou obilnou vůní
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,925 g/cm³
Základní obsahové složky: nenasycené a nasycené mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina linolová (C18:2) cca 57 %, olejová (C18:1) cca 17 %, palmitová (C16:0) cca 16 %, linolenová (C18:3) cca 6 %; vitamíny A a E (zejména je zde vysoký obsah vitamínu E v přirozené formě alfa-tokoferolu a beta-tokoferolu), lecitin, karotenoidy

Použití

V kuchyni: Dle vlastního uvážení použijte olej při přípravě pokrmů. Přidávejte do salátů, zálivek. Je skvělým doplněním stravy o vitamíny, další antioxidanty a lecitiny a nenasycené mastné kyseliny v období vysokého fyzického i psychického náporu na organismus. Tepelně by neměl být upravován, přichází pak o řadu svých prospěšných látek. 
Kosmetika: Složení oleje předurčuje jeho účinky. Působí jako přírodní antioxidant, pokud se používá do směsi s jinými rostlinnými oleji, zvyšuje jejich trvanlivost. Může optimalizovat fyziologické funkce pokožky, aktivovat regenerační procesy, napomáhat zjemňovat suchou a drsnou pokožku. Udržuje hydraraci. Ačkoli má vysoký index komedogenity (4 až 5), má své místo i v přípravcích pro ošetření aknózní pleti. 
Do kosmetických přípravků se přidává v malém množství, a to 10–20 %. Dobře se vstřebává. Je známý pro své zvláčňující účinky a neměl by chybět v žádném regeneračním přípravku. Často se používá v aromaterapii jako antioxidant při stabilizaci směsí. V případě známých alergií na obilniny je nutné provést zkoušku citlivosti na pokožce. Je výbornou součástí zábalů, masek a masážních přípravků. Díky vysokému obsahu lecitinů, tedy přirozených emulgátorů, se hodí při přípravě domácí kosmetiky, kdy napomáhá právě emulgaci složek. 
Pro zvířata: Jako složka krmiva podporuje celkovou kondici, jeho pozitiva se odráží i v kvalitě srsti, které je pak silná a lesklá. 

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

Regenerační krém AKNETTE při výskytu akné Regenerační krém AKNETTE při výskytu akné Regenerační krém AKNETTE při výskytu akné Regenerační krém AKNETTE při výskytu akné
ŽELATINOVÉ TOBOLKY ŽELATINOVÉ TOBOLKY
MANDLOVÝ OLEJ LZT MANDLOVÝ OLEJ LZT
Éterický olej FENYKL Éterický olej FENYKL Éterický olej FENYKL
Éterický olej PAČULI  Éterický olej PAČULI  Éterický olej PAČULI 
Éterický olej BOROVICE  JEHLIČÍ  Éterický olej BOROVICE  JEHLIČÍ  Éterický olej BOROVICE  JEHLIČÍ 
Exkluzivní éterický olej MYRHA  Exkluzivní éterický olej MYRHA  Exkluzivní éterický olej MYRHA  Exkluzivní éterický olej MYRHA 
Exkluzivní éterický olej HEŘMÁNEK MODRÝ Exkluzivní éterický olej HEŘMÁNEK MODRÝ Exkluzivní éterický olej HEŘMÁNEK MODRÝ
PIPETY PIPETY PIPETY PIPETY PIPETY PIPETY
Exkluzivní éterický olej NEROLI Exkluzivní éterický olej NEROLI Exkluzivní éterický olej NEROLI
OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ LZT OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ LZT OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ LZT OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ LZT
Éterický olej KORIANDR 

Hodnocení

Recenze produktu

Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.

Doprava zdarma
po ČR od 1 500 Kč

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice