Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

+420 371 140 900 Po-Pá: 8-15:30 h
  1. E-shop
  2. Dermokosmetika
  3. Co mě trápí
  4. Trávení a zažívání
  5. OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ LZS 30 ml

OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ LZS 30 ml

Za studena lisovaný olej ořechové chuti pro studenou kuchyni.
139 Kč
Vyber variantu:
  • Skladem
2–⁠3 pracovní dny

Představujeme vám

Olej získávaný lisováním vlašských ořechů za studena je svou jemnou ořechovou chutí výtečnou volbou pro dochucení a zjemnění pokrmů, k přípravě salátů a dresinků, na obilné kaše a do těstovin. Má široké využití v orientální kuchyni. Olej za studena lisovaný by se neměl tepelně upravovat, pro smažení zvolte variantu oleje lisovaného za tepla. 

INCI: Juglans regia Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: světle žlutá až sytě žlutá olejovitá kapalina s typickou příjemnou ořechovou vůní
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,923 g/m³
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina linolová (C18:2) cca 60 %, olejová (C18:1) cca 19 %, linoleová (C18:3) cca 13 %, palmitová (C16:0) cca 7 %; vitamíny E a A, lecitin

Použití

V kuchyni: Dle vlastního uvážení používáme při dochucení pokrmů, přidáváme do salátů, zálivek. Doplní stravu o mastné kyseliny, vitamíny a další antioxidanty. Je bohatý na selen, prvek důležitý pro detoxikační systém organismu. Za studena lisovaný olej nepoužívejte pro tepelnou úpravu jídel.
Kosmetika: Olej je velmi jemný a nedráždivý. Bývá využíván při péči o pokožku poškozenou plísňovými problémy. Může mít zvláčňující a regenerační účinky, zpomalovat stárnutí pleti. Blahodárně působí na vlasy a nehty. Je oblíbeným nosným olejem pro ředění éterických olejů. 
Pro svou jemnost, nedráždivost a výbornou snášenlivost je vhodný do krémů, masážních olejů a dětské kosmetiky, k péči o pokožku s atopickým ekzémem a seboroickou pokožkou. 
Zklidňuje podráždění, hodí se pro suchou pokožku. Je součástí anti-aging přípravků pomáhajících v boji proti vráskám. Pokožku zjemní, pomůže ji udržet vláčnou a hydratovanou. Je považován za nekomedogenní olej, tedy velmi vhodný také pro péči o mastnou a aknózní pokožku (index komedogenity 1 až 2). 
Pro zvířata: Olej je bezpečný i pro zvířata, konkrétně psy a koně. Je dobrým zdrojem mastných kyselin a nositelem energie pro aktivní zvířata. 

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Vhodné při

Ekzém
Ekzém
Plísňové a kvasinkové onemocnění
Plísňové a kvasinkové onemocnění
Trávení
Trávení
Plísně a kvasinky
Plísně a kvasinky
Zažívací obtíže
Zažívací obtíže

Specifikace

Kód produktu h5021z
EAN 8592979132346
Značka AKH
Země původu Česká republika

Recenze produktu

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.