Potřebujete poradit?

371 140 900 (8-15:30 h)

SLUNEČNICOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZT

Rostlinný olej s širokým využitím, lisovaný za tepla Přečíst více
Kód produktu: 5035
Značka: Karel Hadek
Země původu: Česká republika
od 220 Kč

Příznaky

  • icon Trávení

Představujeme vám

Olej má neutrální chuť a vůni, nejvíce bývá využíván v teplé kuchyni k pečení, dušení, smažení. Lze jej využít i ve studené kuchyni k přípravě majonéz, marinád nebo salátových zálivek. Je bohatý na vitamín E, který je známý svými antioxidačními účinky a zaručuje stabilitu oleje – nežlukne tak rychle.

INCI: Helianthus anuus Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: sytě žlutá olejovitá kapalina s charakteristickou vůní po slunečnicových semenech
Bod tuhnutí: cca −17 °C
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,921 g/cm³
Základní obsahové složky: nenasycené mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina alfa a beta-linolová (C18:2) cca 70 %, olejová (C18:1) cca 18 %; vitamíny, karotenoidy a lecitin.

Použití

Dle vlastního uvážení používáme při přípravě, úpravě, dochucení pokrmů, přidáváme do salátů, zálivek.

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Tipy a zkušenosti

Použití mimo potravinářskou oblast: Olej se přidává do kosmetických a masážních přípravků v koncentraci do 20 %. Pro suchou a zralou pokožku je vhodné jej míchat s mastnějšími oleji. Ve větším množství při dlouhodobém použití může vysušovat pokožku, způsobuje snižování tvorby vlastních kožních tuků. Olej vysychá. Obsahuje vysoké množství vitamínu E a nenasycených mastných kyselin, proto je vhodným prostředkem k ošetření pleti problematické a aknózní. Dobře se míchá s ostatními rostlinnými oleji a tvoří základ mnoha masážních a kosmetických přípravků.

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

Éterický olej LEVANDULE  Éterický olej LEVANDULE  Éterický olej LEVANDULE  Éterický olej LEVANDULE 
Parfémový olej VANILKA Parfémový olej VANILKA
Směs éterických olejů CITRONOVÁ RŮŽE  Směs éterických olejů CITRONOVÁ RŮŽE 
Éterický olej MANDARINKA ZELENÁ  Éterický olej MANDARINKA ZELENÁ 
Éterický olej RŮŽOVÁ PALMA  Éterický olej RŮŽOVÁ PALMA  Éterický olej RŮŽOVÁ PALMA 
Éterický olej CITRONOVÁ TRÁVA  Éterický olej CITRONOVÁ TRÁVA  Éterický olej CITRONOVÁ TRÁVA 
DÓZA BÍLÁ DÓZA BÍLÁ
Regenerační pleťová maska SALTIA W/O pro podrážděnou pleť Regenerační pleťová maska SALTIA W/O pro podrážděnou pleť Regenerační pleťová maska SALTIA W/O pro podrážděnou pleť Regenerační pleťová maska SALTIA W/O pro podrážděnou pleť
Základní krém NATURALIA s vitamíny Základní krém NATURALIA s vitamíny Základní krém NATURALIA s vitamíny Základní krém NATURALIA s vitamíny
TŘEZALKOVÝ OLEJ O/10 TŘEZALKOVÝ OLEJ O/10
Éterický olej EUKALYPTUS KOALA  Éterický olej EUKALYPTUS KOALA 
Dezinfekční lecitinová emulze DESICITRO na ruce Dezinfekční lecitinová emulze DESICITRO na ruce

Hodnocení

Recenze produktu

Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.

Doprava zdarma
po ČR od 1 500 Kč

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice