Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

+420 371 140 900 Po-Pá: 8-15:30 h
  1. E-shop
  2. Dermokosmetika
  3. Co mě trápí
  4. Trávení a zažívání
  5. SVĚTLICOVÝ OLEJ LZT 115 ml

SVĚTLICOVÝ OLEJ LZT 115 ml

Za tepla lisovaný olej bohatý na kyselinu linolovou.
105 Kč
Vyber variantu:
  • Skladem
2–⁠3 pracovní dny

  • Porovnat

Představujeme vám

Světlice barvířská je jednoletou bylinou řazenou do čeledi hvězdnicovitých, jejíž semena jsou zdrojem nutričně významného rostlinného oleje. Byla pěstována již ve starověké Mezopotámii i Egyptě. Sušené květy jsou využívány i pro ochucování a barvení potravin a pokrmů na červeno nebo na žluto, i proto je rostlina označována jako falešný šafrán.
Pěstováno je více typů. Některé varianty jsou zdrojem oleje s vysokým obsahem kyseliny olejové, jiné vynikají vysokým obsahem kyseliny linolové - a to je i případ námi nabízeného oleje. Jedná se o omega-6 nenasycenou mastnou kyselinu s velkým významem pro organismus.  
Světlicový olej lisovaný za tepla je vhodný především pro teplou kuchyni. Díky výborné snášenlivosti je velmi oblíbeným nosným olejem pro vytváření vlastních kosmetických a masážních přípravků.

INCI: Carthamus tinctorius Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: světle žlutá olejovitá kapalina
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,910-0,925 g/cm³
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kys. linolová (cca 74-85 %), kyselina olejová (cca 9-20 %), palmitová (cca 3-10 %) a stearová (cca 1-5,5 %)

Použití

V kuchyni: V množství dle vlastního uvážení použijeme při přípravě i dochucení hotových pokrmů. Je možné jej využít i pro tepelnou úpravu jídel. Pro studenou kuchyni však zvolte určitě variantu LZS (olej lisovaný za studena).
Kosmetika: Velmi snadno se vstřebává, je využitelný pro všechny typy pokožky. Olej je velmi jemný, nedráždivý, lehce se vstřebává do pokožky. Pomáhá zvyšovat její hydrataci. Index komedogenity je 0, jedná se tedy o olej nekomedogenní. Díky vysokému obsahu kyseliny linolové je skvělý pro péči o problematickou aknózní pokožku a pokožku trpící ucpanými póry. 
Má dobrou skluznost při masáži. Pro masáže je používán samostatně nebo jako nosné médium pro éterické oleje. 
Využijete jej jako skvělý nosný olej pro přidání vámi vybraných éterických olejů. Ocení jej každý typ pokožky.
Pro zvířata: Světlicový olej LZT je možné bez obav využít jako nosný olej pro aplikaci éterických olejů. Je velmi dobře snášen i citlivou pokožkou. Pro obohacení krmiva však zvolte variantu LZS (olej lisovaný za studena).

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10°C).
Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu.
Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Zařazeno v kategoriích

Hlavní obsahové složky

  • Světlicový olej

Prunus amygdalus dulcis Oil

Vhodné při

Trávení
Trávení

Specifikace

Kód produktu h5048u
EAN 8592979137341
Značka AKH
Země původu Austrálie

Recenze produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!