Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

+420 371 140 900 Po-Pá: 8-15:30 h
  1. E-shop
  2. Dermokosmetika
  3. Co mě trápí
  4. Trávení a zažívání
  5. AVOKÁDOVÝ OLEJ 500 ml

AVOKÁDOVÝ OLEJ 500 ml

Hustší olej specifické příjemné chuti.
447 Kč
Vyber variantu:
  • Skladem
2–⁠3 pracovní dny

Představujeme vám

Avokádový olej patří mezi oleje hustší konzistence, je zajímavý svou nazelenalou až zelenou barvou. Získává se z plodů hruškovce přelahodného. Podpoříte jím chuť studené i teplé kuchyně.

INCI: Persea gratissima Oil
Fyzikální vlastnosti: žlutozelená olejovitá kapalina s charakteristickou příjemnou vůní
Bod tuhnutí: cca +8 °C
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,915 g/cm³
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 56 %, palmitová (C16:0) cca 20 %, linolová (C18:2) cca 13 %, palmitoolejová (C16:1) cca 10 % a linolenová (18:3) cca 1 %; vitamíny A, B, D, E, karotenoidy, fytosteroly a lecitin

Použití

V kuchyni: Používá se jako olivový olej, nepřekrývá chuť jídla. Je skvělý pro každodenní použití pro teplou i studenou kuchyni. Ochutíte jím saláty, hodí se i do dresinků a pomazánek. Je vhodný i ke smažení, vaření, pečení, nedochází k přepalování. Přínosem je i díky obsahu vitamínů A, B1, B2 a D, E a beta-karotenu, esenciálních mastných kyselin a minerálů. Obsahuje lecitiny.
Kosmetika: Působí jako skvělé emoliens (zvláčňuje a hydratuje). Dokáže stimulovat růst vlasů. Je používán jako složka přípravků pro péči speciálně o suchou a zralou pleť. Výrazně napomáhá regeneraci citlivé a hrubé pokožky. Nalezneme jej jako součást masážních přípravků a pleťových masek. Je účinnou složkou přípravků pro ženy v období hormonálních změn. Vykazuje komedogenní index 2 až 3, nehodí se tedy samostatně např. pro mastnou a aknózní pokožku. V přípravcích pro aknózní pleť ale uplatňuje své pozitivní účinky, musí však být použit ve směsi s jinými rostlinnými oleji. 
Pro zvířata: Ačkoli je známo, že slupky plodu jsou pro psy, ptáky a koně kvůli přítomnosti persinu nebezpečné, olej tuto sloučeninu neobsahuje. Lze jej v malém množství používat i při přípravě krmení. Avokádový olej se hodí také pro péči o suchou a svědivou kůži.

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10°C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Zařazeno v kategoriích

Vhodné při

Trávení
Trávení
Akné
Akné

Specifikace

Kód produktu h5002i
EAN 8592979118098
Značka AKH
Země původu Jižní Afrika

Recenze produktu

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.