Potřebujete poradit?

371 140 900 (8-15:30 h)

JOJOBOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS

Tekutý vosk udržující hydratovanou a vláčnou pokožku Přečíst více
Kód produktu: 5005
Značka: Karel Hadek
Země původu: Peru
od 129 Kč

Příznaky

  • icon Bolest zad
  • icon Bolest svalů a kloubů

Aromafauna Příznaky

  • icon Alergie a atopie
  • icon Bolesti svalů a kloubů

Představujeme vám

Jojobový olej je získáván lisování plodů jojoby kalifornské za studena. Vzhledem k chemickému složení jojobový olej vlastně není olejem, ale voskem. Za pokojové teploty je tekutý. Je ceněn díky svým regeneračním a pečujícím účinkům na kůži. Dobře se roztírá a nezanechává na pokožce lesk, ale naopak hedvábný mat. Má dlouhou trvanlivost, je stabilní proti oxidaci. 
Tento olej se nepoužívá jako potravina, prochází trávicím traktem nezměněn. 

INCI: Simmondsia chinensis Seed Oil
Fyzikální vlastnosti: zlatavá, lehce viskózní kapalina
Základní obsahové složky: hlavní podíl kyselina gondoová (přes 70 %), kyselina olejová a eruková

Použití

V kuchyni: Nejedná se o potravinu! 
Kosmetika: Jojobový olej ocení každý typ pokožky - od suché po mastnou a aknózní. Čistý jojobový vosk vykazuje přírodní UV faktor. Jedná se o nekomedogenní olej (index 2). Lze jej použít i samostatně. Doporučuje se jako exkluzivní složka masážních, regeneračních a opalovacích přípravků. Kůže je při masáži velice poddajná, tento vosk má výbornou skluznost. Svalstvo zůstává vláčné a elastické. Vhodný je také jako základ pro vlasové zábaly. Dobře se vstřebává pokožkou a stabilizuje v ní vlhkost. 
Pro zvířata: Díky své jemnosti a šetrnosti je používán jako důležitá složka kosmetických přípravků pro zvířata. Můžete jej využít jako nosné médium pro éterické oleje např. při vytváření vlastních přípravků proti hmyzu. 

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

Éterický olej PAČULI  Éterický olej PAČULI  Éterický olej PAČULI 
Éterický olej POMERANČ ČERVENÝ Éterický olej POMERANČ ČERVENÝ
Směs éterických olejů CITRONOVÁ RŮŽE  Směs éterických olejů CITRONOVÁ RŮŽE 
Éterický olej RŮŽOVÁ PALMA  Éterický olej RŮŽOVÁ PALMA  Éterický olej RŮŽOVÁ PALMA 
Éterický olej BOROVICE KLEČ  Éterický olej BOROVICE KLEČ 
Éterický olej LEVANDULE  Éterický olej LEVANDULE  Éterický olej LEVANDULE  Éterický olej LEVANDULE 
Intimní mycí olej HY-INTIMA pro ženy Intimní mycí olej HY-INTIMA pro ženy Intimní mycí olej HY-INTIMA pro ženy Intimní mycí olej HY-INTIMA pro ženy
Univerzální aroma-čistič ORANGE SANITOL Univerzální aroma-čistič ORANGE SANITOL Univerzální aroma-čistič ORANGE SANITOL
15 %
Éterický olej CITRONOVÁ TRÁVA  Éterický olej CITRONOVÁ TRÁVA  Éterický olej CITRONOVÁ TRÁVA 
MANDLOVÝ DĚTSKÝ UMÝVACÍ OLEJ pro citlivou pokožku MANDLOVÝ DĚTSKÝ UMÝVACÍ OLEJ pro citlivou pokožku MANDLOVÝ DĚTSKÝ UMÝVACÍ OLEJ pro citlivou pokožku MANDLOVÝ DĚTSKÝ UMÝVACÍ OLEJ pro citlivou pokožku
Směs éterických olejů VIROSAN Směs éterických olejů VIROSAN Směs éterických olejů VIROSAN
Masážní olej LEVANDULOVÝ uklidňující Masážní olej LEVANDULOVÝ uklidňující Masážní olej LEVANDULOVÝ uklidňující Masážní olej LEVANDULOVÝ uklidňující

Hodnocení

Recenze produktu

Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.

Doprava zdarma
po ČR od 1 500 Kč

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice