Potřebujete poradit?

371 140 900 (8-15:30 h)

KANOLA ROSTLINNÝ OLEJ LZT 1000 ml

Jemný rostlinný olej s širokým využitím Přečíst více
Kód produktu: h5045j
Výrobce: 1. Aromaterapeutická KH a.s.
Země původu: Česká republika
181 Kč
Dostupnost:Skladem
Doručení: 2 - 3 pracovní dny

Příznaky

  • icon Trávení

Představujeme vám

Canola (řepkový) olej je slabě vysychavý olej neutrální chutě a vůně, světle žluté barvy. Jedná se o olej získávaný z odrůd kanoly, u nichž došlo k minimalizaci produkce kyseliny erukové a glukosinolátů. Vyznačuje se nízkým obsahem nasycených mastných kyselin (obvykle méně než 7 %) a naopak vysokým obsahem mononenasycených (kys. olejová) a polynenasycených mastných kyselin (α-linolenová a linolová). Z vitamínů je olej bohatý zejména na vitamín K a E, obsahuje i další antioxidanty, díky kterým není náchylný ke žluknutí. Při přiměřené konzumaci se jedná o zdraví prospěšný olej, který vlivem obsaženým fytosterolům může upravovat hladinu cholesterolu.

Fyzikální vlastnosti: neutrální chuť a vůně, světle žlutá barva
Bod tuhnutí: v rozmezí - 8 až 2 °C
Relativní hustota: při 20 °C - 915 g/cm³

Použití

Vhodný do studené i teplé kuchyně (vaření, dušení, pečení i smažení), lze jej využít k přípravě majonéz, marinád nebo salátových zálivek.

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Tipy a zkušenosti

Použití mimo potravinářskou oblast: V kosmetice se canola (řepkový) olej používá jako emoliens, zlepšuje schopnost hydratace pokožky, osvědčuje se i při péči o citlivou pokožku. Není fototoxický a nevykazuje dráždivý účinek. Dobře se míchá s ostatními rostlinnými oleji.

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

KOKOSOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS KOKOSOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS KOKOSOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS
SLUNEČNICOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZT SLUNEČNICOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZT
Směs éterických olejů AROMISAN Směs éterických olejů AROMISAN
15 %
LÁHEV "RONDO" BÍLÁ PLAST - 1 ks LÁHEV "RONDO" BÍLÁ PLAST - 1 ks
OLEJ Z JADER HROZNŮ LZT OLEJ Z JADER HROZNŮ LZT OLEJ Z JADER HROZNŮ LZT
KARITÉ (SHEA OLEJ)  KARITÉ (SHEA OLEJ)  KARITÉ (SHEA OLEJ)  KARITÉ (SHEA OLEJ) 
DIFUZÉR
Pleťové tonikum JALOVCOVÉ pro zlepšení funkce lymfatického systému Pleťové tonikum JALOVCOVÉ pro zlepšení funkce lymfatického systému Pleťové tonikum JALOVCOVÉ pro zlepšení funkce lymfatického systému Pleťové tonikum JALOVCOVÉ pro zlepšení funkce lymfatického systému
15 %
BAMBUCKÉ  MÁSLO BAMBUCKÉ  MÁSLO BAMBUCKÉ  MÁSLO BAMBUCKÉ  MÁSLO
OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ LZT OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ LZT OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ LZT OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ LZT
Éterický olej DOBROMYSL/OREGÁNO Éterický olej DOBROMYSL/OREGÁNO Éterický olej DOBROMYSL/OREGÁNO
15 %
Regenerační pleťová maska LECITIN W/O pro všechny typy pleti Regenerační pleťová maska LECITIN W/O pro všechny typy pleti Regenerační pleťová maska LECITIN W/O pro všechny typy pleti Regenerační pleťová maska LECITIN W/O pro všechny typy pleti
15 %

Hodnocení

Recenze produktu

Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.

Doprava zdarma
po ČR od 1 500 Kč

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice