Potřebujete poradit?

371 140 900 (8-15:30 h)

KOKOSOVÝ OLEJ LZS 150 ml

Olej z typickou sladkou kokosovou vůní a chutí Přečíst více
Kód produktu: h5042f
Výrobce: 1. Aromaterapeutická KH a.s.
Země původu: Česká republika
204 Kč
Dostupnost:
Skladem
Doručení: 2 - 3 pracovní dny

Příznaky

  • icon Ekzém
  • icon Zánět

Představujeme vám

Kokosový olej je vhodný do teplé kuchyně - na smažení, vaření i pečení.

Fyzikální vlastnosti: při teplotách nad 25 °C bílá až žlutavá olejovitá kapalina. Při nižších teplotách tuhá konzistence. Voní velice jemně po kokosu.
Bod tání: cca 25 °C
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,870 g/cm³
Základní obsahové složky: nasycené mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina laurová (C12:0) cca 45 %, kyselina myristová (C14:0) cca 18 %, kyselina palmitová (C16:0) 10 %, kyselina kaprylová (oktanová) (C8:0) cca 8 %, kyselina kaprinová (dekanová) (C10:0) 7 %, kyselina stearová (C18:0) cca 3 %, kapronová (hexanová) (C6:0) 1 %; nenasycené mastné kyseliny – kyselina olejová (C18:1) 7 %, kyselina linolová (C18:2) 2 %. Dále obsahuje malé množství stopových prvků: hořčík, vápník, draslík, sodík, měď, železo, fosfor.

Použití

Olej využijete jako surovinu při pečení, smažení i vaření vybraných jídel.

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Tipy a zkušenosti

Použití mimo potravinářskou oblast: Olej je tvořen zhruba z 90 % nasycenými mastnými kyselinami. V tekutém stavu vykazuje dobrou roztíratelnost, avšak horší vstřebatelnost (do pokožky se téměř nevstřebává, zůstává na jejím povrchu). Vhodný je pro kosmetické i masážní účely. Při vyšších dávkách může zanechávat pocit mastnoty. Pokud při masážích nechceme vyvolat pocit chladu, je třeba používat olej předehřátý. Je znám pro své protizánětlivé účinky. Díky svému složení, obsahu kyseliny kaprylové, může být dobrým pomocníkem při výskytu kandidóz. Je vhodný při péči o pokožku s výskytem kožních problémů. Napomáhá uklidňovat podrážděnou a zánětlivou pokožku. Vzhledem k jemnosti jej lze doporučit i k použití u dětí.

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

Regenerační krém OLIVOVÝ SPF 6 Regenerační krém OLIVOVÝ SPF 6 Regenerační krém OLIVOVÝ SPF 6
15 %
Regenerační krém CITRÓNOVO-MRKVOVÝ osvěžující Regenerační krém CITRÓNOVO-MRKVOVÝ osvěžující Regenerační krém CITRÓNOVO-MRKVOVÝ osvěžující
15 %
Sprchovací olej Z CITRÓNOVÉ RŮŽE s osvěžujícími účinky Sprchovací olej Z CITRÓNOVÉ RŮŽE s osvěžujícími účinky Sprchovací olej Z CITRÓNOVÉ RŮŽE s osvěžujícími účinky Sprchovací olej Z CITRÓNOVÉ RŮŽE s osvěžujícími účinky
15 %
Regenerační krém APISAN jemný krém s vůní medu Regenerační krém APISAN jemný krém s vůní medu Regenerační krém APISAN jemný krém s vůní medu
15 %
MYKOSAN-H pro péči o pokožku při výskytu plísní
15 %
Éterický olej ČAJOVNÍK  Éterický olej ČAJOVNÍK  Éterický olej ČAJOVNÍK  Éterický olej ČAJOVNÍK 
15 %
FRESHNESS - osvěžovač vzduchu FRESHNESS - osvěžovač vzduchu
Směs éterických olejů VOŇAVÉ VÁNOCE Směs éterických olejů VOŇAVÉ VÁNOCE
15 %
Sprchovací olej MEDUŇKOVÝ při stresu a depresích Sprchovací olej MEDUŇKOVÝ při stresu a depresích Sprchovací olej MEDUŇKOVÝ při stresu a depresích Sprchovací olej MEDUŇKOVÝ při stresu a depresích
15 %
Směs éterických olejů VÁNOČNÍ DÁREK Směs éterických olejů VÁNOČNÍ DÁREK
15 %
Intimní mycí olej HY-INTIMA pro ženy Intimní mycí olej HY-INTIMA pro ženy Intimní mycí olej HY-INTIMA pro ženy Intimní mycí olej HY-INTIMA pro ženy
15 %
Intimní mycí olej HY-INTIM H pro muže Intimní mycí olej HY-INTIM H pro muže Intimní mycí olej HY-INTIM H pro muže Intimní mycí olej HY-INTIM H pro muže
15 %

Hodnocení

Recenze produktu

Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.

Doprava zdarma
po ČR od 1 500 Kč

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice