371 140 900
(8-15:30 h)

KOKOSOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS

Olej z typickou sladkou kokosovou vůní a chutí. Přečíst více
Kód produktu: 5042
Značka: Karel Hadek
Země původu: Filipíny
od 220 Kč

Příznaky

  • icon Infekce
  • icon Ekzém
  • icon Zánět

Představujeme vám

Kokosový olej je vhodný do teplé kuchyně - na smažení, vaření i pečení. Získává se z plodů kokosové palmy. Je oblíbený pro své typické nasládlé aroma. Nabízený olej je lisovaný za studena, v bio kvalitě. 

INCI: Cocos nucifera Oil
Fyzikální vlastnosti: při teplotách nad 25 °C bílá až bíložlutá olejovitá kapalina. Při nižších teplotách tuhá konzistence. Voní velice jemně po kokosu.
Bod tání: cca 25 °C
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,870 g/cm³
Základní obsahové složky: nasycené mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina laurová (C12:0) cca 45 %, kyselina myristová (C14:0) cca 18 %, kyselina palmitová (C16:0) 10 %, kyselina kaprylová (oktanová) (C8:0) cca 8 %, kyselina kaprinová (dekanová) (C10:0) 7 %, kyselina stearová (C18:0) cca 3 %, kapronová (hexanová) (C6:0) 1 %; nenasycené mastné kyseliny – kyselina olejová (C18:1) 7 %, kyselina linolová (C18:2) 2 %. Dále obsahuje malé množství stopových prvků: hořčík, vápník, draslík, sodík, měď, železo, fosfor. 

Použití

V kuchyni: Kokosový olej je tradiční surovinou v některých asijských pokrmech např. thajské kuchyně nebo na Srí Lance. Využijete jej jako surovinu při pečení, smažení i vaření vybraných jídel. Pokrmy tak ozvláštníte příjemnou kokosovou vůní. Obsažená kyselina laurová je vzácná kyselina, která je přítomna i v mateřském mléce.
Kosmetika: Olej je tvořen zhruba z 90 % nasycenými mastnými kyselinami. V tekutém stavu vykazuje dobrou roztíratelnost, avšak horší vstřebatelnost (do pokožky se téměř nevstřebává, zůstává na jejím povrchu). Vhodný je pro kosmetické i masážní účely. Při vyšších dávkách může zanechávat pocit mastnoty. Pokud při masážích nechceme vyvolat pocit chladu, je třeba používat olej předehřátý. Je dobře snášen i citlivou pokožkou. Napomáhá uklidňovat podrážděnou a zánětlivou pokožku. Má však vysokou úroveň komedogenity (index 3 až 4). Vzhledem k jemnosti jej lze doporučit i k použití u dětí. 

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Potřebujete poradit?

Zákazníci také zakoupili

Regenerační krém OLIVOVÝ SPF 6
Regenerační krém CITRÓNOVO-MRKVOVÝ osvěžující Regenerační krém CITRÓNOVO-MRKVOVÝ osvěžující Regenerační krém CITRÓNOVO-MRKVOVÝ osvěžující
Sprchovací olej Z CITRÓNOVÉ RŮŽE s osvěžujícími účinky Sprchovací olej Z CITRÓNOVÉ RŮŽE s osvěžujícími účinky Sprchovací olej Z CITRÓNOVÉ RŮŽE s osvěžujícími účinky Sprchovací olej Z CITRÓNOVÉ RŮŽE s osvěžujícími účinky
Regenerační krém APISAN jemný krém s vůní medu Regenerační krém APISAN jemný krém s vůní medu Regenerační krém APISAN jemný krém s vůní medu
MYKOSAN H pro péči o pokožku při výskytu plísní
KONOPNÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS KONOPNÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS
BRUTNÁKOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS BRUTNÁKOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS BRUTNÁKOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS BRUTNÁKOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS
RICINOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS RICINOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS RICINOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS RICINOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ LZS
Speciální tělový olej HEMOSAN k péči o pokožku konečníku  Speciální tělový olej HEMOSAN k péči o pokožku konečníku  Speciální tělový olej HEMOSAN k péči o pokožku konečníku 
Deodorant ANTIINSEKT SPRAY s osvěžujícím a ochranným účinkem Deodorant ANTIINSEKT SPRAY s osvěžujícím a ochranným účinkem Deodorant ANTIINSEKT SPRAY s osvěžujícím a ochranným účinkem Deodorant ANTIINSEKT SPRAY s osvěžujícím a ochranným účinkem
OLEJ Z ČERNÉHO KMÍNU LZS OLEJ Z ČERNÉHO KMÍNU LZS OLEJ Z ČERNÉHO KMÍNU LZS OLEJ Z ČERNÉHO KMÍNU LZS
Hydrofilní olej HY - SANTALOVÝ na odličování mastné pokožky Hydrofilní olej HY - SANTALOVÝ na odličování mastné pokožky Hydrofilní olej HY - SANTALOVÝ na odličování mastné pokožky Hydrofilní olej HY - SANTALOVÝ na odličování mastné pokožky

Hodnocení

Recenze produktu

Tento produkt dosud nebyl recenzován. Pomozte ostatním při výběru a buďte první kdo recenzuje produkt.

Doprava zdarma
od 1 500 Kč

Odměny pro
registrované

Zaručená kvalita
zboží a výroby

Produkty šetrné
k přírodě

Vyrobené v
České republice