Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

+420 371 140 900 Po-Pá: 8-15:30 h
  1. E-shop
  2. Aromaterapie
  3. Rostlinné oleje a másla
  4. Oleje
  5. Za studena lisovaný ŠÍPKOVÝ OLEJ - 30 ml

Za studena lisovaný ŠÍPKOVÝ OLEJ - 30 ml

Olej pro studenou kuchyni s obsahem přirozených antioxidantů. Dříve známý jako olej z andské růže.
257 Kč
Vyber variantu:
  • Skladem
2–⁠3 pracovní dny

Vegan - bez živočišné přísady
Vegan - bez živočišné přísady

Označení šípková růže je synonymem pro růži andskou. Šípky jsou známé svými prospěšnými vlastnostmi, jsou plné vitamínů, používají se pro výrobu čajů i marmelád. Z šípkových jadérek se lisováním za studena vyrábí velmi ceněný olej. Je i samostatně používán jako exkluzivní olej pro péči o obličej. V kuchyni se hodí do zeleninových nebo ovocných salátů, dresinků, k dochucení a zjemnění slaných i sladkých pokrmů.

INCI: Rosa canina Fruit Oil
Fyzikální vlastnosti: světle žlutá olejovitá kapalina téměř bez vůně
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,930 g/cm³
Základní obsahové složky: nenasycené mastné kyseliny - kyselina olejová (C18:1) cca 15 %, linolová (C18:2) cca 43 % a linolenová (C18:3) cca 35 %, jakož i další mastné kyseliny až do 5 %.

Použití

V kuchyni: Doplňuje stravu o vitamíny A a E, další antioxidanty a esenciální nenasycené mastné kyseliny. Dle vlastního uvážení přidáváme do salátů, zálivek i hotových pokrmů.
Kosmetika: Pokožce poskytuje řadu pozitiv, je pečující, regenerující, podporuje udržení hydratace. Je považován celkově za tonikum. Používá se samostatně k péči o pokožku obličeje. Lehce se vstřebává bez pocitu mastnoty. Používaný je při hyperpigmentacích, stařeckých skvrnách, na strie a zhojené jizvy. Přidává se do přípravku proti vráskám. Je vhodný jako součást přípravků na akné. Pravidelné a dlouhodobé používání může pomoci zabraňovat předčasnému stárnutí pokožky díky obsahu kyseliny trans-retinolové. Bývá využíván i jako součást masážních přípravků. Olej je považován za nekomedogenní (index 1). 

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Zařazeno v kategoriích

Vhodné při

Trávení
Trávení
Akné
Akné

Specifikace

Kód produktu h5022z
EAN 8592979132001
Značka AKH
Země původu Česká republika

Hodnocení

100%
1 recenzí

Doporučení od zákazníků

Recenze produktu

22.10.2026
Ověřený nákup Recenze pochází od skutečného zákazníka, která byla ověřena pomocí portálu Heureka.
Kvalitní složení (bez zbytečných přísad, kvalitní suroviny, šetrné zpracování) Dobrý poměr ceny a kvality (kvalita za cenu, široké využití) Stabilní kvalita (při každém použití) Příjemná vůně Univerzální použití Příjemná konzistence
Vůně je jemně kyselá. Na vaření nejčastěji používám olivový olej. Dávkování a nanášení je bezproblémové a jednoduché.